Effektiv biologisk varroakontrol

Jeg har altid fokus på varroamiden, den skal holdes nede med hård hånd, det er det vigtigste i forbindelse med at kunne leve tåleligt med miden.

Først og fremmest gælder det om, at vide hvor mange mider der er i bifamilierne. Den letteste metode for mig er varroabakker/nedfaldsbakker under staderne.

Dernæst handler det om at fjerne så mange mider som muligt. I sommerhalvåret benytter jeg forskellige greb: Droneyngelfratagning, total yngelfratagning, fangtstavler. Dertil måske organiske syrer, hvis nedfaldet antyder at et problem er på vej. osv.

Du kan se en række videoer herunder, hvor jeg viser de greb, jeg benytter i mine honningproduserende bifamilier. De yngelproducerende bifamilier, der leverer yngel til nye bifamilier, får en endnu grundigere midebekæmpelse.

Første del af sommerbehandlingen

Anden del af sommerbehandlingen

Indsættelse af fangsttavle, tredie del af sommerbehandlingen

Total fjernelse af yngel, fjerde del af sommerbehandlingen

Fjernelse af fangsttavlen, sideste del af sommerbehandlingen

Se dem på YouTube.

Senere på året anvendes svage organiske syrer, som er ret effektive når de benyttes rigtigt. Der er videoer på vej